Komex

Pored opremanja zemljanih (šljakastih) terena možemo Vam ponuditi i uslugu izrade zemljanih terena. Zemljani tereni su popularan izbor među teniskim igračima zbog svojih karakteristika i tradicionalnog izgleda. 

Ovde možete pročitati osnovne informacije o tome kako gradimo zemljane teniske terene:

 

Priprema terena

Prvi korak u izgradnji zemljanih teniskih terena je priprema terena. Osiguraćemo da je teren ravnomeran i pravilno dreniran kako bismo sprečili akumulaciju vode koja bi mogla da ošteti teren. Takođe uklanjamo bilo kakvu vegetaciju ili otpad s terena.

Nivelacija i sabijanje

Nakon što se teren pripremi, izvršićemo nivelaciju i sabijanje zemlje kako bismo stvorili stabilnu bazu za teren. Ovaj korak je ključan za dugotrajnost i izdržljivost terena.

Postavljanje površine terena

Nakon što je baza pripremljena, postavljamo površinu terena. Ovo obično uključuje sloj drobljenog kamena, nakon čega se postavlja sloj poroznog zemljanog materijala. Zemljani materijal se zatim valja i zaliva kako bi se stvorila glatka, ravna površina za igru.

Završna obrada terena

Nakon što je površina terena postavljena, završavamo teren postavljanjem ograde, mreže i drugih potrebnih detalja kako bismo stvorili potpuno iskustvo igranja tenisa.

Ukoliko se odlučite da Vam je ova vrsta terena potrebna, bitno je i da znate koje sve prednosti donose.

  • Zemljani tereni su mekši od tvrdih terena i stoga se smatraju lakšim za zglobove igrača.
  • Ova vrsta podloge pruža jedinstveni osećaj igre i tradicionalan izgled
  • Najčešće zahteva nešto manju početnu investiciju u odnosu na druge podloge.

Zemljani tereni zahtevaju redovno održavanje kako bi ostali u vrhunskom stanju. Mi nudimo usluge održavanja kako bismo osigurali da vaš teren ostane u odličnom stanju.