Komex

MREŽE/ZAŠTITNE MREŽE

Mreže

Postavljanje teniskih mreža zahteva određeni stepen stručnosti i preciznosti. Prvi korak u postavljanju mreža je odabir odgovarajućeg mesta na terenu. Mreže se obično postavljaju na sredini terena, a njihovi stubovi trebaju biti paralelni sa linijama terena.

Nakon što je odabrano mesto za montiranje mreže, potrebno je iskopati rupu za stubove koji je održavaju. Stubovi su obično napravljeni od čelika ili drugog izdržljivog materijala i trebaju biti učvršćeni u zemlju pomoću betonske osnove ili drugog sredstva za učvršćivanje.

nokia zdravko 025

Kada su stubovi postavljeni, mreža se postavlja preko njih i pričvršćuje pomoću kaiševa ili drugih vezica. Mreža se treba postaviti na odgovarajuću visinu, obično oko 91cm iznad terena na centru i 107cm na početku stubova i treba biti paralelna sa linijama terena.

Postavljanje teniskih mreža zahteva određeni stepen stručnosti i preciznosti, ali uz odgovarajuće alate i materijale koje mi obezbežujemo je relativno jednostavan proces.

Zaštitne mreže za sportske terene

U našoj ponudi možete pronaći polietilenske zaštitne mreže koje izrađujemo tačno prema vašim zahtevima i potrebama. Standardna debljina mreže je 3mm a veličina otvora 45x45mm što je dovoljno da pruži zaštitu i zaustavi sve vrste lopti – od teniske do košarkaške.

ograda 1

Zašto odabrati PE zaštitne mreže za sportske terene?

Klasična žičana ograda je niz godina bila dominantna opcija kada je u pitanju zaštita terena ili dvorišta. Međutim, PE zaštitne mreže nove generacije poseduju čitav niz prednosti koje ih čine savršenim izborom. Ono što su glavne prednosti ove mreže u odnosu na klasičnu žičanu ogradu su:

  • Estetika – PE zaštitne mreže za sportske terene su vizualno lepše i bolje se uklapaju u okolinu. U ponudi su tamno-zelene, svetlo-zelene, crne, plave ili zeštitine mreže u boji koja vam je potrebna
  • Kvalitet – kod ovih zaštitinih mreža ne dolazi do deformacije tokom vremena.
  • Jednostavnost – zaštitine mreže se veoma lako postavljaju i demontiraju bilo da je u pitanju sportski teren, terasa ili dvorište jer ne zahtevaju kompleksnu konstrukciju.
  • Isplativost – cena PE zaštitnih ograda je niža u odnosu na žičane.
  • Prilagodljivost – zaštitine ograda od polietilena se izrađuju tačno prema merama koje su vam potrebne tako da nema viška ni ostataka.

Kako se postavljaju zaštitne mreže

Zaštitne mreže za sportske terene karakteriše veoma jednostavno postavljanje bez obzira da li se radi o teniskom terenu, multifunkcionalnom igralištu, terasi i dvorištu. Sam način montiranja varira u zavisnosti od konstrukcije na koju se zaštitna mreža kači, ali najčešće proces montaže teče u samo nekoliko koraka

1

Razvijanje sajle na vrhu i dnu konstrukcije koja nosi zaštitnu mrežu.

2

Upotreba zatezača kako bi zaštittna mreža čvrto stajala.

3

Kačenje zaštitine mreže kukicama na sajle.